Muziekimpuls op st. Willibrordus

Om ons muziekonderwijs naar een hoger plan te tillen, geven we vanaf schooljaar 2016-2017 drie schooljaren lang ons muziekonderwijs een impuls. We hebben tijdens deze periode de beschikking over een subsidie ‘impuls muziekonderwijs’ vanuit het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Doel is om structureel meer muzieklessen te gaan verzorgen waarbij (professionele) muzikanten voor de klas staan om onze leerlingen les te geven. Daarnaast wordt de verbinding tussen het binnenschools- en buitenschools muziekonderwijs gelegd.  We geven dit vorm in samenwerking met Art4U (kunsteducatie).

We gaan een doorgaande lijn in ons muziekonderwijs creëren, waardoor leerlingen, wanneer ze na acht jaar onze school verlaten, van zoveel mogelijk verschillende onderdelen van muziek hebben geproefd. Aan de orde komen o.a. muziek maken op blaasinstrumenten (in de vorm van een ‘blazersklas’), keyboardlessen, accordeonlessen, percussie, diverse snaarinstrumenten, maar ook bewegen op muziek. In groep 8 wordt naast dit alles het instuderen van de eindmusical door een professionele kracht begeleid.

Naast het feit dat muziekonderwijs bijdraagt aan een brede algemene ontwikkeling, stimuleert het ook de creativiteit van kinderen. Een instrument bespelen draagt eveneens bij aan de motorische ontwikkeling, bevordert discipline en doorzettingsvermogen. Kinderen leren door samen muziek te maken beter rekening te houden met elkaar. Ten slotte geeft samen muziek maken ook een hoop plezier!